Podele din lemn
Fie că instalați podele din lemn stratificat sau pardoseli din lemn natural, cele mai multe sisteme Warmup de incalzire electrica in pardoseala pot fi utilizate cu finisaje de podea din lemn.
Incalzire electrica pentru podele din lemn
Cel mai frecvent sistem electric de incalzire in pardoseala instalat cu pardoseală din lemn este covorasul sublaminat. Cu toate acestea, citiți Ghidul nostru de cumpărare sau solicitați o ofertă, pentru o defalcare mai detaliată a opțiunilor de incalzire.
Covorasul sublaminat este un covor electric care oferă o instalare rapidă sub podele din lemn și alte tipuri de podele flotante. Firele de încălzire învelite în folie oferă o conductivitate termică neegalată în pardoseala din lemn, permițând timpuri rapide de încălzire și distribuție eficientă și consistentă a căldurii.
Covorasul sublaminat este un covor electric care oferă o instalare rapidă sub podele din lemn și alte tipuri de podele flotante. Firele de încălzire învelite în folie oferă o conductivitate termică neegalată în pardoseala din lemn, permițând timpuri rapide de încălzire și distribuție eficientă și consistentă a căldurii.
Tipuri de podele din lemn
În timp ce multe sisteme de incalzire Warmup pot fi utilizate cu finisaje din lemn, trebuie remarcat faptul că trebuie să aveți grijă cu unele pardoseli din lemn moale, deoarece unele pot crea o barieră termică, blocând căldura, mai degrabă decât transferând-o pe suprafața podelei.
Lemn prelucrat
Lemnul prelucrat este o alternativă comună pentru podelele din lemn masiv, acesta ofera aspectul de lemn natural și este perfect pentru utilizarea cu incalzirea in pardoseala.
Lemn masiv
Lemnul natural este, de obicei, mai scump decât lemnul prelucrat și oferă diferite opțiuni în ceea ce privește densitatea și umiditatea care pot influența sistemul de incalzire in pardoseala ales.
Placi de pardoseala
Cel mai adesea folosite pentru renovarea locuințelor mai vechi, plăcile din lemn natural sunt potrivite pentru incalzirea in pardoseala, dar vor necesita o utilizare mai mare a materialelor izolante, pentru o soluție eficientă de încălzire.
Conductivitatea termica
Atunci când instalați un sistem electric de incalzire in pardoseala cu podea din lemn, conductivitatea termică este un factor important de gândit. Asigurați-vă că, lemnul este cât mai dens posibil pentru o mai mare conductivitate termică; cu cât lemnul este mai subțire și mai dens, cu atât este mai rapid timpul de încălzire.
Grosimea podelei
În timp ce nu există reguli pentru grosimea lemnului care să poată fi utilizate cu incalzirea electrica in pardoseala, recomandăm ca grosimea acestuia să nu fie mai mare de 18 mm, deoarece orice grosime mai mare va împiedica performanța sistemului.
De asemenea, deoarece plăcile mai largi vor avea adesea mai multă “mișcare” decât plăcile mai înguste ale aceluiași material, recomandăm ca raportul dintre grosime și lățime să fie cuprins între 7 și 11. O placă cu grosimea de 16 mm și lățimea 160mm ar da un raport de 10, deci ar fi ideal.
Contactați furnizorul de podele din lemn pentru a verifica dacă sunt adecvate pentru utilizarea cu incalzirea in pardoseala.
Conținutul de umiditate al pardoselilor din lemn
Lemnul este un material natural care absoarbe umiditatea în jurul acestuia, ceea ce înseamnă că, conținutul de umiditate variază în funcție de mediu. Dacă așezați podele din lemn cu conținut ridicat de umiditate într-o casă foarte uscată, lemnul s-ar usca, ceea ce ar determina contracția – deschiderea unor goluri potențiale. De asemenea, podeaua ar putea deveni zgomotoasă , în timp ce se îndepărtează de substrat.
Umiditatea
Instalarea de pardoseli din lemn într-o casă care este mult mai umedă decât conținutul de umiditate al pardoselii din lemn, înseamnă că, pardoseala se poate extinde și se poate umfla.
Contactati furnizorul de pardoseli pentru a vă asigura că, parchetul din lemn are conținutul corect de umiditate corespunzător conținutului de umiditate al mediului pe care va fi instalat pardoseala.
Temperatura podelei
O podea din lemn nu trebuie încălzită niciodată peste 27 ° C, iar un sistem de încălzire controlat de termostatul Warmup va garanta acest lucru.
Instalarea
Atunci când instalați un sistem cu pardoseală din lemn, trebuie lăsat un spațiu de expansiune în jurul marginilor camerei. Acest lucru poate fi usor ascuns cu o plinta si ar trebui sa fie de aproximativ 10 mm latime.
Izolație flexibilă
Izolația flexibilă este recomandată întotdeauna pentru utilizarea cu sistemul de incalzire in pardoseala sub podelele din lemn. Izolația optimizează randamentul termic și eficiența sistemului de încălzire și împiedică evacuarea căldurii în jos și ieșirea din încăpere. De asemenea, acționează ca o barieră eficientă împotriva umezelii pentru extinderea umidității lemnului.
Valorile limită pentru transferul de căldură eficient
Atunci când utilizați sistemul cu parchet din lemn, trebuie să vă asigurați de performanța sistemului și nu recomandăm instalarea unui încălzitor de pardoseală dacă limitele de mai jos nu sunt îndeplinite. Acest lucru poate împiedica performanța sistemului și poate duce la nefuncționarea acestuia.
Figurile de mai jos sunt doar pentru sistemele electrice de incalzire in pardoseala.
Limitele de transfer al căldurii | |
Tog | 1.5 (dacă nu se specifică altfel) |
RSI | 0.15m² K/W (dacă nu se specifică altfel) |